De wijze houdt zich aan eenheid en is een herder voor alle mensen. Hij is niet in zichzelf verdiept en daarom schittert hij. Hij laat zich niet kennen en daarom is hij voornaam. Hij komt niet voor zichzelf op en daarom is hij verdienstelijk. Hij kent zichzelf geen eer toe en daarom houdt hij stand.

Lao-Tse

maandag 2 maart 2015

9.2. De Innerlijke Wereld: De Bioscoop / David Brown Geplaatst: 2 maart 2015

9.2. De Innerlijke Wereld: De Bioscoop
David Brown
Geplaatst: 2 maart 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Als mensen zijn wij als een projector; wat er binnenin ons is projecteren wij naar de buitenwereld, de materiële wereld. 

Maar de doorsnee mens probeert de problemen altijd in de materiële wereld op te lossen.

Je ziet nooit degene die de film projecteert uit zijn projectiekamertje de bioscoop in komen en naar het scherm kijken als er een probleem is. Hij weet dat er iets fout is met de projector of met de film. Hij lost het probleem op door de projector te repareren of de film te plakken en het weer in de projector te stoppen en denkt verder helemaal nergens over na. Hij doet het gewoon! Hij gaat daarna ook gewoon weer verder met zijn taak en gaat na dit korte intermezzo weer over tot de orde van de dag.

Onze problemen komen altijd vanuit de innerlijke wereld. Het heeft geen zin om hen in de materiële wereld op te willen lossen en zolang dit niet in de innerlijke wereld is gebeurd is het een steeds weer terugkerende herhaling van patronen.

Hierdoor weten wij wat wij ECHT aan een probleem kunnen doen om het op te lossen en niet steeds weer – misschien wel vele levens achtereen - met dezelfde problemen geconfronteerd hoeven te worden.

DOEN IS LEREN!!!