zondag 29 juni 2014

Kryon: Relaties 6 oktober 2005 - Geplaatst: 29 juni 2014 / David Brown

Kryon: Relaties
David Brown
6  oktober 2005 : Salzburg-Hallwang, Oostenrijk
Geplaatst: 29 juni 2014
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.


Gegroet, lieve mensen, Ik Ben Kryon van de magnetische dienst.

Het is prachtig om hier vanavond tussen jullie te zijn. In voorbije levens hebben allen op deze planeet en op andere planeten in het melkwegstelsel samengewerkt met Spirit en met de energie van Kryon. Vanavond zijn jullie hier om te werken aan een speciale wond – een zeer gecompliceerde zaak die relaties beïnvloedt en dus zullen wij de energie van relaties op deze planeet vasthouden.

Relaties zijn op dit aardse ruimteschip een moeilijk ding en worden vaak verkeerd begrepen. Liefde is de enige weg.

Van tijd tot tijd zal jullie partner je grote boosheid of verdriet bezorgen. Wees voorzichtig met oordelen want jouw partner kan een weerspiegeling zijn van jouw innerlijk zelf. Jullie pijn behoort alleen jullie toe. Het omgaan met relaties is een eeuwenoud probleem dat vele levens teruggaat. Sinds de gebeurtenis van het Christendom zijn relaties moeilijker geworden en slechter begrepen. Er is een groot verschil tussen mannen en vrouwen – beiden hebben verschillende energieën en verschillende doelen. Ook al stroomt dezelfde energie door hen heen wordt die omgezet naar een compleet andere energie in mannen en vrouwen. Deze energieën zijn ook niet bedoeld hetzelfde te zijn.

Het levensdoel van mannen en vrouwen is niet bedoeld hetzelfde te zijn. Mannen hebben een speciale rol in het leven en dat geldt ook voor vrouwen. Vandaag vermengen die rollen zich en worden hetzelfde, dit is niet de manier waarop het bedoeld is.

Wij spraken vaak over het universum – de zon die mannelijk is, de Aarde die vrouwelijk is en de maan die vrouwelijk is voor de Aarde. De zon bevat 90% van alle energie in het universum en de rest wordt gedistribueerd door de planeten en de sterren. Deze energie bevat het hele spectrum tezamen.

Als een man ten opzichte van zijn vrouw niet in de mannelijke energie is, is dit een zeer oncomfortabele ruimte. Het is ook voor de vrouw oncomfortabel om de mannelijke rol binnen te moeten gaan. Deze situatie is de laatse paar jaren slechter geworden. Vanavond zijn wij in Oostenrijk en in zowel de eerste als de tweede wereldoorlog zijn er vele mannen gedood op het slagveld, als resultaat dat er een geheiligde mannelijke energie verloren ging. Dit goldt ook voor de rest van Europa.

De heilige mannelijke energie heeft de kracht om een familie bijeen te houden in veiligheid, zekerheid en liefde. Natuurlijk zijn relaties altijd problematisch geweest maar deze twee laatste oorlogen hebben de boel heel veel problematischer gemaakt.

Wij hebben vrouwen gezien die in de mannelijke rol stapten wat een onbalans schiep in de relatie. In sommige gevallen hebben zij geen keus omdat de man zijn ruimte niet kan houden ten opzichte van andere mannen en daardoor niet uit het leven kan halen waarvan hij droomde. Er is een kloof in generaties van het geschenk van het heilige mannelijke dat stroomt van vader naar zoon maar het wordt tijd, alweer, dat mannen leren wat het is om man te zijn.

In zijn ware mannelijke energie is een man niet ruw en agressief maar eerder sterk, krachtig en liefhebbend. Op momenten waarop vriendelijkheid en zachtheid worden vereist zal hij deze kwaliteiten ook hebben, maar natuurlijk op een nette en respectvolle manier.

De boosheid die hij zou gebruiken zou gecontroleerd en zorgvol zijn. Hij zou worden gestuurd als een pijl en gebruikt als een leeuw met zijn welpen. Als een welp zich bijvoorbeeld niet gedraagt geeft de leeuw hem doorgaans een tik op zijn kop en begrijpt de welp het direct en stopt met zijn ongehoorzaamheid en heeft duidelijkheid en richting. De tik wordt gebruikt om zijn energie te focussen en te stoppen met ongehoorzaam te zijn.

Het zou hetzelfde moeten zijn voor een man in zijn mannelijke energie. Hij zou over het onderwerp hebben nagedacht en zijn boosheid zou onder controle moeten zijn. Alles wat hij hoeft te doen is vanuit zijn hart spreken. Maar dat gebeurt in het Westen niet langer. Mannen zijn vergeten hoe het is om man te zijn. Zoveel zonen groeien op zonder vader of te begrijpen hoe het is om man te zijn. Zij ontvangen de mannelijke kennis niet die een vader aan zijn zoon doorgeeft. In andere tradities wordt de zoon overhandigd aan een mentor om te werken in industrie of zaken; de reden daarvan is dat er teveel emoties tussen vader en zoon zitten die het voor de zoon moeilijk maken om zijn vaders woorden duidelijk te horen.

Deze mannen die in hun heilige mannelijke ruimte stappen hebben de volledige controle over hun gevoelens en hun acties. Zij begrijpen vrouwen en houden vrouwen in een heilige ruimte en hebben hen lief. Zij voelt zich veilig en zeker in de armen van zo’n man en vertrouwt hem haar leven toe.

Dit soort relatie is zeldzaam in het Westen. Er zijn vele geheimen en vele sleutels voor mannen en vrouwen in relaties. Mannen en vrouwen zijn geschapen om samen te zijn, lief te hebben en elkaar te begrijpen, naast elkaar te staan en elkaar te steunen, elkaars dromen te delen en als gelijken op hetzelfde pad te lopen. Er is geen stress omdat de ene persoon iets wil wat de ander niet wil. Er zijn moeilijke plaatsen in de harten van mensen. In relaties worden deze plaatsen makkelijk beschreven en onthuld. Relaties zijn een snelweg naar bewustzijn met name als jullie de moed hebben om dat pad te belopen en steeds naar jezelf te kijken en de hartepijn en de pijn te nemen in plaats van dit op de partner te projecteren.

Zoals wij altijd hebben gezegd is het universum een spiegel, een absolute spiegel. Als jullie de lelijke, donkere delen van jullie psyche benaderen is het niet gepast om dat op je partner te projecteren maar is het beter om naar binnen te gaan en de waarheid te vinden die jullie altijd terugvoert naar je kindertijd.

Onthoud dat jullie een weerspiegeling zijn van de relatie van jullie ouders. Als jullie ouders geen goede relatie hadden, vaker vaker wel dan niet, zullen jullie ook falen. Kijk dus zorgvuldig naar hun onvermogen en herken dit. Deze zwakke punten kunnen jullie kracht worden. Mensen zijn bedoeld om levenspartners te zijn en samen door de pijn van hun jeugd te werken en hun mannelijke en vrouwelijke energie te vermengen en een te worden. De creatieve kracht van twee liefhebbende mensen is fenomenaal vergeleken met die van een enkel persoon.

Misschien is een stel in het begin van de relatie net als een jigsaw puzzel op zoek naar het passende stukje waarbij de een de zwakheid van de ander compenseert. Langzaam maar zeker zullen jullie zwakheden door al dit moeilijk werk omgezet worden in sterkte. Jullie zullen beter in staat zijn om de realiteit van je eigen keuze te scheppen. Als jullie eerlijk tegen jezelf en je partner kunnen zijn kunnen jullie beheersing tonen en je boosheid kennen en herkennen dat je partner handelt als jouw spiegel, zullen jullie goed op weg zijn naar een prachtige, liefhebbende en zorgzame relatie.

Realaties zijn voor mannen niet makkelijk als zij een deel van hun mannelijke energie misssen. Elk menselijk wezen is als een zaadje en binnenin elk zaadje is er alles wat nodig is om te kunnen groeien. In elke man is er het heilige mannelijke – de waarheid van zijn bestaan. Vele levens heeft de man eraan gewerkt om een man te zijn. Alle antwoorden op zijn mannelijke positie zullen de mannelijkheid binnenin doen herontwaken.

Hoe ouder een man wordt, hoe meer mannelijkheid hij krijgt en als zijn doel erop is gericht om als man sterker te worden, zal dat ook gebeuren.

Wij vragen jullie je ogen te sluiten, naar binnen te gaan en te gaan naar jullie heilige mannelijke en laat deze energie in je hart stromen. Wij vragen de dames om zich te verbinden met hun heilige vrouwelijke en deze energie te laten toenemen en krachtiger te laten worden. De mannen kunnen hetzelfde doen met hun mannelijke energie.

Als er ergens weerstand is tegen deze energie, herken die dan en laat hem oplossen. Mannen die zichzelf niet toestaan om de mannelijke energie te gebruiken kunnen bang zijn voor zo’n enorme kracht. Nogmaals, voor de dames – er is een enorme kracht in het heilige vrouwelijke. Jullie zullen je veel krachtiger voelen in jullie heilige vrouwelijke energie dus laat die energie groeien en waar er ruimten of leegten zijn, vul die dan met liefde. Het is als het sturen van water om een zaadje te laten ontkiemen. Zend de liefde om jullie heilige mannelijke of vrouwelijke weer te laten ontwaken. Een vrouw die werkt vanuit haar heilige vrouwelijke zal veel makkelijker relaties vinden en dat geldt ook voor een man.

De reis van een man is en beetje anders dan die van een vrouw. Een man claimt zijn mannelijke energie en als hij door het leven gaat, wordt hij sterker. Hoe meer hij in zijn heilige mannelijke energie werkt hoe meer hij zal genieten van de gevoelens van kracht en liefde. Hij zal zich sterker voelen en tegelijk vriendelijker. Dat is een groot verschil met vrouwen. Vrouwen claimen een enorme hoeveelheid vrouwelijke energie door geboorte maar er kunnen serieuze complicaties komen als zij een relatie hebben met een man die zijn mannelijke energie zoekt.

Een vrouw wordt gevraagd om de man van haar keuze te vertrouwen en hem te steunen vanwege het gat dat werd geslagen in het heilige mannelijke tijdens de twee wereldoorlogen. In het Christendom is er zo weinig aandacht voor mannelijkheid dat de vrouw vaak in de mannelijke rol moet stappen.

Lieve mensen, dit staat op het punt om te veranderen. Steeds meer mannen werken in hun voordeel aan hun mannelijke energie en hun benadering van het leven. Visualiseer je partner of een persoon van de andere sekse en kijk dan hoeveel dichter je deze persoon in je leven kunt brengen. Voel de kracht, de macht en de mogelijkheid die je hebt om je partner vast te houden. Ervaar deze nieuwe manier van zijn in een relatie met een persoon van de andere sekse en hoe het voelt om om te gaan met problemen in de relatie

Misschien willen jullie in deze meditatieve staat iets zeggen tegen je partner. Begin iets te zeggen dat zij niet willen horen, iets dat je al heel lang steeds opzij hebt geschoven. Zie nu de manier waarop dit is ontvangen in deze energie en zeg dan iets waar zij al heel, heel lang op hebben gewacht om te horen. Misschien is er een persoon van de tegenovergestelde sexe die je mee uit wilde nemen, bijvoorbeeld. Vraag het deze persoon vanuit deze ruimte, vanuit deze energie.

Lieve mensen, deze energie waar jullie naar hebben gezocht om liefde en vreugde in je leven te brengen – niet alleen in dit leven maar ook in vele voorbije levens.

Relaties zijn met moeilijkste ding van alle menselijke pogingen. Gebruik dus je krachtige mannelijke of vrouwelijke energie in al jullie relaties.

Lieve mensen, het ga jullie goed en zorg goed voor jezelf.

Kryon gaat jullie nu verlaten. God zegene jullie.