donderdag 26 februari 2015

7.2. Wonden. Moeder en Vader die het Kind verwonden. / David Brown Geplaatst: 26 februari 2015

7.2. Wonden. Moeder en Vader die het Kind verwonden.
David Brown
Geplaatst: 26 februari 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

In dit plaatje is het de schuld van het kind, het kind heeft iets verkeerds gedaan en wordt gekastijd voor zijn foute gedrag. Onthoud: alles is een spiegel. Alles dat het kind doet en alles dat het kind ooit zal doen, is het kopiëren van zijn ouders.

Dit straffen zal het kind verwarren en het kind boos maken, onder andere, en dan zal dit kind opgroeien om een volwassene te zijn die net is zoals zijn ouders; boos en verward.

En als zaken zich voordoen zal hij de schuld aan iemand anders geven die zwakker is en zal hij zijn verantwoordelijkheid niet nemen.

Kijk naar hetgeen er gebeurt op het bovenstaande plaatje; twee volwassenen en een klein kind. Een kind op die leeftijd hoort niet gestraft te worden door de vader. De disciplinaire energieën van de vader zijn te hard voor een kind op die leeftijd…..minder dan zeven jaar oud en zij kunnen grote gevolgen hebben voor de rest van het leven van dit betreffende kind. De veiligheid en zekerheid worden voor dit kind onder hem weggeslagen en de onzekerheid en een gevoel van schuld en schaamte krijgen de kans om zich binnenin het kind te gaan vestigen en dit zou zeker niet moeten gebeuren.

Het kind moet gehoord en begrepen worden en weten dat de wereld een veilige plaats is waarin ervaring kan worden opgedaan en geleerd kan worden door deze opgedane ervaringen.