vrijdag 27 februari 2015

8. Archetypes en hoe zij ons beïnvloeden David Brown Geplaatst: 27 februari 2015

8. Archetypes en hoe zij ons beïnvloeden
David Brown
Geplaatst: 27 februari 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Begrijp dat deze archetypes altijd in paren werken; zij zijn mannelijk en vrouwelijk. Onze heling zit in het feit dat wij deze verschillende types naar een positie brengen waarin zij van elkaar houden en in hun leven is liefde en harmonie samenwerken. (Hiermee worden ook de hieronder beschreven archetypes bedoeld)

Ik heb bij elk archetype een korte beschrijving gevoegd. Er is ook een korte beschrijving over hoe het archetype zou moeten zijn in zijn pure staat van heelheid en over de energieën die door ons heen stromen als deze archetypes op een of andere manier gewond zijn.

Dit is geen prettig plaatje. Deze serie archetypes is gekozen als de belangrijkste problemen in onze samenleving en deze archetypes zijn de hoofdoorzaak van vele problemen door de hele geschiedenis heen.

De heidense mensen hadden vele verschillende ceremonies of festivals. Bijvoorbeeld: Halloween. Dit festival diende ervoor dat mensen in staat waren om de heks in zichzelf uit te drukken. Iedereen heeft het, wat wij ook onderdrukken, onderdrukken of ontkennen, zal ons gaan. Wij moeten onszelf de mogelijkheid geven controleren om deze innerlijke krachten of energieën uit te drukken om de controle die zij over ons hebben, los te laten.

Wij kunnen dit alleen doen als wij herkennen dat deze energieën in onszelf bestaan.De Koning

Een goede koning zal orde en harmonie brengen in zijn koninkrijk en is diep verbonden met het Universum en leeft een leven van integriteit. Zijn werk is er een van kracht en leidinggeven.

Dit is een zeer mannelijke man in jullie psyche; de koning heft de macht in zijn koninkrijk, heft de mogelijkheid om te handelen, orders te geven en het respect vast te houden van degenen die zijn bevelen moeten opvolgen.

De Koningin

De koningin zit aan de linkerhand van de koning. Zij is de meest mannelijke en vrouwelijke van alle vrouwen in de Samenstelling, en zij is degene die de droom voor het koninkrijk heeft.

Zij is degene die het onbekende naar de koning brengt, zij is de vertrouwelinge, zij is liefhebbend en zorgzaam. Zij is in staat om naar de koning te communiceren wat anderen niet kunnen. Zij is de zachtere kant van de koning, en is de vreugde in zijn leven.

Vreugde – geen – vreugde

Als de koning en de koningin van elkaar houden, voor elkaar zorgen, en beiden heel en complete zijn en in hun kracht leven, brengen zij orde  en vreugde naar het koninkrijk.

Zij houden beiden van hun werk en werken samen voor het welzijn van allen die in hun koninkrijk leven en zij weten beiden dat hun werk bestaat uit het brengen van de Goddelijke Wil naar het koninkrijk.


De Gewonde Koning

Er zijn andere krachten die het koninkrijk hebben overgenomen van de koning en de koning is niet in staat geweest om te regeren over het koninkrijk op de manier waarop hij dit wilde omdat hij gewond is.

Zoals jullie kunnen zien heeft hij een visgraat in zijn keel en is hij gewond in de keelchakra. Het is een symbool voor het niet in staat zijn om te communiceren met Christusbewustzijn. Hij is ook gewond in de tweede chakra en is niet in staat om te scheppen.

Er komt niet veel goeds van deze man. Als jullie de Gewonde Koning binnenin je hebben zal er niet veel goed gaan in je wereld.
Jullie zullen niet verbonden zijn met het Goddelijke en jullie zullen geen heldere begeleiding hebben en niet de kracht en de moed hebben om te handelen.

De koning binnenin jullie is beschadigd in zijn mannelijkheid om zijn droom vast te kunnen houden.Hij is ook geen meester over zijn eigen bestemming en zal de droom van een ander volgen, en niet zijn eigen hart.


Baba Jaga

Als de koningin gewond is wordt zij als Baba Jaga.

In de sprookjes over Baba Jaga, komt zij soms in drieën. Het laat zien dat er drie niveaus zijn in Baba Jaga; zij is de combinatie van drie archetypes: de Non, de Verleidster en de Prostituee.

Baba Jaga is heel gewond en daarom  is zij zo kwaadaardig geworden. Zij draagt zwarte kleren en reist ’s nachts zodat jullie haar niet kunnen zien. Jullie kunnen haar alleen zien als zij de fout maakt om te vliegen bij volle maan. Zij wordt beheerst door de maan, zij is een lunatic. (een dwaas)

Zij consumeert mannen maar als zij dit doet consumeert zij ook zichzelf, haar eigen leven. Op een dag wordt zij wakker als zij zestig is en schreeuwt uit wanhoop omdat al haar dromen in duigen vallen.

De energie van Baba Jaga gebeurde omdat zij nooit de liefde van haar moeder en vader kende; het leven was voor haar als kind zeer pijnlijk. Baba Jaga liegt en bedriegt, zij steelt en manipuleert. Zij werkt met alle donkere energieën en jullie zien haar niet komen totdat zij is gegaan. Als zij moeder is zal zij een hekel aan haar kinderen hebben.

Maar als jullie beginnen haar te zien, dan zien jullie haar. Baba Jaga is het moeilijkste archetype om meet te werken en jullie moeten je heel zeker blijven voelen en zeer voorzichtig zijn om niet aan haar verkeerde kant te komen. 


The Magiër

 Dit is het aspect van jezelf dat dat voor magie zorgt, hoe minder angst in je leven, hoe meer magie jullie kunnen scheppen. Met magie bedoel ik scheppen: het scheppen van je dromen en zorgen dat die dromen waar worden.

De magiër kent en begrijpt het Universum, de macht van de Zon, de Maan, de sterren en de planeten. Hij is verbonden met het Universum en weet hoe hij magie moet scheppen, hij weet hoe hij de energieën moet verhogen en hoe hij jullie wereld kan veranderen.

De magiër is ook een wetende en een man waar de koning van houdt en die hij vertrouwt. Hij is een man die vele dingen begrijpt; hij begrijpt de innerlijke werelden, de innerlijke gebieden, hij begrijpt de manier waarop het Universum werkt en beweegt en weet hoe hij zichzelf moet synchronisatie kan brengen met die energie, zonder oordeel, zonder in de val te lopen. 

Hij is de rechterhand van de koning en hij brengt de koning wijze adviezen. In tijden van crisis is dit een man die zijn hoofd koel houdt, hij weet dat de crisis een reden heeft en hij gebruikt zijn wijsheid en kennis om die reden te vinden zonder verdere conflicten te veroorzaken en door de magische gebieden te gaan van de innerlijke wereld en de buitenwereld.  


De Tovenares

De tovenares heeft een karaktertrek als een zaadje van de paardenbloem in de wind, je kunt pas weten dat zij er is als zij al is weggegaan.

Zij is degene die de Aarde en de magie begrijpt. Zij speelt makkelijk met de geesten van de bomen in de wouden, van planten en van dieren en zij is verbonden met de Feeën en Elfen.

Zij heeft haar eigen medicijnenkabinet vol oliën, essences, kristallen en misschien ook muziekinstrumenten.

Zij is in staat om in een glazen bol te kijken en de toekomst te zien en zij spreekt makkelijk met de geesten van de wereld der natuur.

Zij vult de magiër aan met een magische liefde en een luchtigheid van karakter. Het is door hun samenwerking dat de prinsessen in de familiesamenstelling zijn geboren.


Angst

Angst is de grote vijand van liefde; het is het tegenovergestelde van liefde. Angst houdt jullie tegen om lief te hebben. Wij hebben altijd gezegd dat angst vele gedaanten heeft. Angst is niet als een grote hamer die jullie op het hoofd slaat en zegt: “Ik ben er!” Angst kan heel, heel subtiel zijn, bijna ongemerkt en angst zal jullie geest kunnen veranderen zonder dat jullie het zelfs in de gaten hebben. Angst zal jullie wegleiden van je hart zonder dat jullie het weten. Angst zal jullie weghouden van je dromen, weg van wat jullie ook willen, maar angst kan worden overwonnen. Niet altijd makkelijk, maar het kan nog steeds overwonnen worden op bijna dezelfde manier als waarop jullie door je emoties uit het verleden zijn gegaan en een ruimte in jezelf ophelderden om met je angsten te kunnen werken.

Jullie angsten zullen liefde tegenhouden om te stromen.Angst is als een dam in een rivier die de stroom gewoon blokkeert en de stroom tegenhoudt, maar er moet gewoon een stroom zijn, er moet altijd een stroom van liefde zijn.

De energie moet altijd stromen. Liefde is de stroom maar angst zou niet de gids moeten zijn van waar de liefde moet stromen want dat zou een verspilling van liefde zijn. Jullie moeten altijd je hart laten beslissen over waar de liefde moet stromen.
 
Uit Channelling: Laat de Energie van angst vrij.


Donkere Entiteiten

Als jullie veel angst voelen zitten jullie misschien in een situatie waarin jullie getraumatiseerd waren en er duistere entiteiten naar jullie toe kunnen komen.

Ik weet nog dat ik drie jaar oud was en in een huis met twee verdiepingen woonde  en ik bovenaan de trap zat en schreeuwde om mijn vader en moeder; zij waren beide beneden en hadden ergens ruzie over en wilden niet bij mij en mijn behoeften komen kijken.

Ik herinner mij date r donkere entiteiten naar mij toekwamen en als jullie die eenmaal hebben is het heel moeilijk om weer hen kwijt te raken en wordt het hard werken om deze dingen weer kwijt te raken..

Deze dingen zijn net als de regering, als je hen eenmaal in je leven hebt is het moeilijk om ervan af te komen. Zij leven van en voeden zich met negativisme en scheppen een realiteit om jullie in negativisme te houden. Compleet het tegenovergestelde bewustzijn als dat van een liefhebbende God.


Prostituee

Het archetype van de prostituee brengt ons lessen en integriteit verhogende zaken rondom het verkopen van lichaam, geest en/of identiteit voor veiligheid of financieel gewin.

Het betreft het verkopen van je talent, de ideeën en andere expressies van het zelf, als een vorm van uitverkoop van je integriteit. Wij hebben op een bepaald moment allemaal te maken met dit archetype. De prostituee is een universeel archetype dat een van de tests van het leven vertegenwoordigt.

Dit archetype vertegenwoordigt onbewuste gevoelens rondom verleiding en controle, opgeworpen vragen over hoe bereid wij zijn om onze eigen kracht te verkopen of de controle over iemand anders macht te kopen. Zij voelt dat zij niet uit het leven kan halen wat zij wil en zij verkoopt zichzelf altijd kort, verkoopt haar lichaam, haar diensten en zij doet dit altijd goedkoop. Er is geen waarde, geen waarde van moraal. De prostituee is in het gebied van de angst. 


Strijder

Het archetype van de strijder vertegenwoordigt lichamelijke en emotionele kracht en ook de mogelijkheid om onszelf te beschermen en onze rechten te verdedigen.

 Een bekrachtigde strijder neemt de “wapens van de geest” op en brengt  zijn tegenstander nooit letsel toe voordat alle andere mogelijkheden zijn uitgeput.
Dit is het archetype waarin alle energie is opgeslagen, er is veel vuur, er is een plaats van actie en waar jullie strijdersenergie in balans is zullen jullie in staat zijn om in de fysieke wereld op een elegante manier veel te bereiken. Je energie zal op een wijze manier gebruikt worden, jullie boeien zullen op een goede manier worden verzegeld waardoor goede energieën in je fysieke lichaam kunnen stromen en negatieve energieën worden tegengehouden. Jullie zullen niet in kwade of moeilijke situaties komen door het feit dat jullie een negatieve realiteit voor jezelf scheppen of psychische onvolkomenheden scheppen.

De strijder is loyaal aan de koning en staat schouder aan schouder met de koning en bewaakt de droom en de visie van de koning voor zijn koninkrijk.

Dit wordt met de grootste elegantie gedaan en daarbij wordt zo weinig mogelijk energie gebruikt om het hoogste resultaat te behalen. Niemand kan jullie energie weghalen, jullie ontvangen altijd energie als de strijder heel en compleet is en dus kunnen jullie je krachtig voelen en vol energie.


Strijdster

Als Amazone van nature is de strijdster sterk en krachtig. Zij leeft met de natuur en houdt van het buitenleven. Zij is sportief. Zij heeft ogen die diep kunnen doordringen en altijd de waarheid zien in elke situatie. Je kunt haar beter te vriend hebben dan als vijand, dus houd haar te vriend. De relatie die zij en haar man hebben is er een waarbij zij tegen elkaar opgaan en voor zichzelf kracht en fysieke kracht scheppen. Zij houden ervan om fysiek te zijn.

Kwaadheid

Wie jullie ook kwaad maakte, jullie kunnen hem dankbaar zijn omdat zij de moed hadden om jullie te laten zien wie jullie zijn en jullie het gewonde kind te laten zien.

In deze leringen komt boosheid vanuit seksueel misbruik, incest, ontrouw en schaamte. Er waar incest is, is er zwakte in onszelf. Een van de regels is om je over te geven, er in de basis mee stoppen om ertegen te vechten. Als er in de buitenwereld een gevecht is, is er zeker een gevecht in de innerlijke wereld. Het is beter om met dit gevecht te stoppen en de wonde te helen die het gevecht en de kwaadheid veroorzaakt.


Seksueel misbruik, Incest, Ontrouw en Schaamte.

Seksueel misbruik of verkrachting kunnen lichamelijke pijn veroorzaken, diepe emotionele wonden en zware emotionele trauma’s.

Deze wonden draagt een persoon zijn hele leven met zich mee en dit zal gevolgen hebben voor zijn leven totdat het innerlijk trauma kan worden geheeld of opgelost.

Het is zeer aannemelijk dat dit scenario zich zal herhalen in andere aspecten van het leven waarbij je zelf ook weer het slachtoffer bent.

Het is heel gemakkelijk voor de energie van een puber om gefragmenteerd en kapot gemaakt te worden. Ongepast seksueel gedrag is een van deze dingen. Als een kind, of het nu mannelijk is of vrouwelijk, niet goed wordt beschermd tegen de avances van leeftijdgenoten en zelfs volwassenen, kan dit grote verwoestingen aanrichten in de energie van het kind en kan het een zeer moeilijk te overwinnen proces worden.

Allereerst dient men te herkennen wat zulk ongepast gedrag is omdat het op het moment eruit kan zien als plezierig of als normaal gedrag.

Het kan iemand zijn die je volledig vertrouwt en hun acties zijn ongepast…..ongepast gedrag kan twee pubers zijn die gekkigheid maken, misschien twee meisjes die elkaar zoenen of twee jongens die elkaar ongepast aanraken. Zo simpel kan het zijn.

 Ongepast seksueel gedrag is een zeer moeilijke energie om te observeren en te begrijpen. Het is gewoon nog een uitdaging op jullie reis naar heelheid, om te worden wie jullie bedoeld waren te zijn.

Van Channelling: Love to Live and Live to Love     

Incest
De Familie Samenstelling is gebaseerd op het zonnestelsel. Familieleden kunnen geen seks hebben en zichzelf reproduceren omdat dit veel verwarring schept binnen de psyche. Als een moeder seks heeft met haar zoon zou dit een relatie scheppen met Moeder Aarde, Mercurius en de Maan en deze planeten uit hun omloop trekken. Dit schept krankzinnigheid en hetzelfde geldt voor elk ander aspect van de familie die incest bedrijft.

Zelfs als het neven en nichten betreft want zij zijn Pluto, als zij kinderen hebben gooit dit de samenstelling voor kinderen door elkaar. De hoogste niveaus van de maatschappij, de edele Huizen van Europa en de bankiers van Rothschild pleegden incest. Zelfs Cleopatra trouwde met haar broers. Zij allen probeerden de macht binnen de familie te houden, maar dit maakte hen wel krankzinnig. Wij hebben dus krankzinnigen die de Aarde regeren!

Ontrouw
Bij ontrouw, als je je partner ontrouw bent, ben je ontrouw ten opzichte van jezelf.

In een relatie zorgen beide partners voor elkaar en houden zij van elkaar en door de tijd heen wordt deze band steviger en zijn er bepaalde normen die helpen om het een levendige relatie te houden.

Deze normen worden normaal gesproken door de beide partners afgesproken bij het begin van een relatie. In alle relaties (behalve in de Afrikaanse tradities waar de man meer dan een vrouw heeft) verwacht elke partner dat de ander trouw blijft en men elkaar respecteert door geen seksuele relaties met anderen aan te gaan terwijl zij samen zijn. Ontrouw is het geweld aandoen of het opzij zetten van deze relatienormen.

En gewoonlijk komen bij zaken van vertrouwen als resultaat dan  gevoelens van jaloezie, rivaliteit en zelfs hartenpijn.

Schaamte
Weet dat er geen schaamte is in het voelen van schaamte. Iedereen op deze planeet is met dezelfde borstel geteerd. Alles wat er voor een kind nodig is om zich te schamen is de vader of de moeder die ruzie maakt of schreeuwt in de omgeving van een zeer jong, of zelfs ongeboren, kind.

Dit is alles wat ervoor nodig is om schaamte bij een ander op te roepen. Hoe jonger een kind, hoe sterker de indruk zal zijn want de ouders van een kind zijn goden voor dit kind.

Schaamte is niet helemaal hetzelfde als andere energieën, het is een mix van hen allemaal. Het is een devaluatie van jezelf, het is bijna onzichtbaar maar als je er eenmaal naar gaat kijken kan het gezien worden. Net als bij elke andere energie: als jullie het eenmaal herkennen kunnen jullie deze energie ook laten gaan.

Uit Channelling: Breaking through the Energy of Shame


Verleiding

Verleiding gaat niet alleen over seks. Jullie kunnen verleid worden om dingen weg te geven die je niet wilt weggeven en het grootste deel van de mensheid wordt verleid om te geloven in de materiële wereld.

De meeste mensen stoppen hun energieën in de materiële wereld zonder hun innerlijke wereld te (h)erkennen. Bij de hele mensheid is er een constante focus op de materiële wereld en dit is verkeerd.

De innerlijke wereld is de belangrijkste wereld. Wij worden door onze leiders verleid om slaven van de materiële wereld te zijn en te blijven. De verleidster vindt haar weg naar de energieën van de strijder en kan de grenzen van de strijder makkelijk doorbreken.

Door verleiding verleidt het vrouwelijke het mannelijke om te krijgen wat zij wil. Als jullie moeten verleiden om te krijgen wat jullie willen behoort hetgeen jullie willen niet hebben niet helemaal tot jullie. Als de persoon ontwaakt voor het feit dat hij is misleid, zal hij kwaad worden. Daarom valt de verleidster in het gebied van kwaadheid. Zij vindt haar weg door de grenzen heen. 


De Minnaar

Het archetype van de minnaar wordt niet alleen maar op romantische manieren uitgedrukt maar ook door elke grote passie in het leven.

Jullie kunnen liefhebbers zijn van schone kunsten, van de natuur, van koken of van Perzische tapijten – van wat dan ook. 

Wij omschrijven dit archetype als een gevoel van volslagen devotie – ongebreidelde toewijding voor iemand of iets dat het georganiseerde principe wordt van het leven van de minnaar.

De lichamelijke verschijning spelt een belangrijke rol in het zelfvertrouwen van dit archetype.

Jullie zullen merken dat in dit heling-systeem het gebied van de minnaar beladen is. De echte liefde komt als de eerste drie gebieden, de Koning, de Magiër en de Strijder, heel en compleet zijn. Het gebied van de minnaar is het meest vrouwelijke gebied, het is het enige gebied waarin er drie vrouwen zijn, inclusief de moeder.

De energie van de minnaar is tactisch en vol gevoel, een sensueel bewegen van een energie vol verbinding. Het is de ware verbinding met Moeder Aarde en Vader Hemel.

De mannelijke minnaar zal vele schaduwen van de liefde hebben, niet alleen bij vrouwen en romantische liefde,maar hij zal ook liefde voelen voor het gehele leven en voor alle mensen die in staat zijn om zonder oordeel te omarmen, hij zal van zijn moeder en van alle moeders houden, hij zal van zijn vader en van alle vaders houden en zal een grote passie hebben voor de verbinding met alle dingen in deze wereld. Deze liefde komt als laatste als het aankomt op heelheid en compleet zijn. De liefde stroomt in de relatie tussen de Koning en de Koningin, en dan is er liefde.

De poort-energie naar de minnaar toe gaat door verdriet heen. 


Verdriet

“Als ik wanhopig ben herinner ik mij dat door de hele geschiedenis heen de manier van Waarheid en Liefde altijd heeft gewonnen. Er zijn tirannen geweest en moordenaars en voor een tijdje kunnen zij onzichtbaar zijn, maar op het einde vielen zij altijd. Denk daaraan!  Altijd!!!”


In het gebied van de minnaar is de militaire energie de hoofdwonde, er is geen liefde in het militairisme. Kryon zegt altijd: “Als onze moeders en vaders niet van elkaar houden schept dit verdriet.”

De oorzaak hiervan is geworteld is een diepe disconnectie, meestal veroorzaakt door angst. En deze verbroken verbinding bestaat tussen de baby en de moeder. Verdriet komt als jullie niet krijgen wat jullie willen. Onze essentie is liefde en verbinding en als er geen verbinding is tussen het kind, of de baby, en de moeder, is er een gebrek aan ontvankelijkheid. De moeder is de zachtheid, de ontvankelijkheid.

Als jullie worden geboren zou er dit moeten gebeuren: de geboorte zou natuurlijk moeten zijn en de baby zou direct in de armen van de moeder gedrukt moeten worden en hij of zij direct in de ogen van de moeder kan kijken. Op dit moment zal er een vrijgave zijn van liefdeshormonen en dit dient te gebeuren voordat de navelstreng te snel wordt doorgeknipt en dit een shock bij de baby veroorzaakt en de liefde zal gaan en het verdriet zal komen. Dit is de wortel van alle verdriet.


MilitaireEnergieën

  “Oorlog is de ontsnapping van de lafaard van de verantwoordelijkheden voor vrede.” Thomas Mann.

Er zit geen liefde in oorlog; er is geen liefde in het militairisme. Het is gewoon een laag bewuste regering. Regeren betekent: controle over de geest. Deze energie zal ook oplossen in de nieuwe wereld en deze mannen, deze mensen, zullen een eerbare betrekking vinden. Er is plaats in de wereld voor al degenen die bewust zijn geworden)
Militaire energieën zijn de kern van al jullie problemen.

Uit: Channelling: Healing the Military Energies in our Family Tree.   

De militaire energieën en de militaire manier van leven hebben grote militaire industriële complexen geschapen in Groot Brittannië en de Verenigde Staten en veroorzaken de hel op Aarde voor ons allemaal. Of wij nu wel of niet zijn betrokken bij een conflict of een oorlog, wij zijn er allemaal diep bij betrokken. Ja, door deze manier van leven, sommigen meer dan anderen, en manier van omgaan met de problemen hebben de Verenigde Staten een hegemonie geschapen; een natie die de wereld wil regeren en het kan dit doen door middel van het grote militaire complex en door geweld. Deze leringen gaan over heel en compleet worden. Het motto van de militairen is: verdeel en heers, en dit is het tegenovergestelde van wat wij willen! 


De Non

Zij aanbidt de Man in de Hemel. Zij verbindt zich niet met de mannen hier en, natuurlijk, zij is celibatair. Al haar antwoorden komen van God. Zij stelt zich voor dat God alles zal doen. En natuurlijk, kan zij de prostituee, Baba Jaga en de verleidster niet begrijpen. Misschien kijk zij vanaf haar hoge positie op hen neer, zoals zij vol oordeel en afzijdig kan zijn.

Zij bevindt zich in het kwadrant van de minnaar, maar zij is niet liefhebbend en worstelt om haar liefde op het fysieke te manifesteren. Er kan een tendens zijn om wreed te zijn omdat zij nooit leerde wat empathie is – als gevolg van het ontbreken van een verbinding met haar eigen moeder.