maandag 14 december 2015

kryon: Vraag en Antwoord 583: Israël. Wat gebeurt er? /14 december 2015 / Lee Carroll


583: Israël. Wat gebeurt er?
14 december 2015 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, ik ben er zeker van dat er wezens zijn die heel goed naar Israël kijken en naar de gebeurtenissen in deze gebieden en ik geloof dat zij ook deelnemen en soms assisteren. Ik heb het gevoel dat er al vele wonderen zijn gebeurd en vele levens zijn gered.

Toch voel ik dat wij Israëli’s meer begrip en empathie nodig hebben van de rest van de wereld. De verschrikkelijke gebeurtenissen van 11 september in de Verenigde Staten hebben ons en het grootste deel van de wereld geschokt en toch moeten wij al heel lang met dit kwaad, de haat en de terreur leren omgaan. Het wordt elke dag erger.

Zoveel onschuldige mensen zijn er vermoord. Onze vijanden sturen duizend gehersenspoelde jongeren om zoveel mogelijk van onze mensen te vermoorden.  
De propaganda liegt de wereld keihard tegemoet – aan de ene kant vieren zij moorden en voortgaande oorlog terwijl zij aan de andere kant klagen dat zij slachtoffers zijn. Er worden kinderen gestuurd om tegen ons te vechten en als er een paar van hen omkomen geven zij ons de schuld. Hoe moeten wij op dit moment reageren?

Totdat het licht dat mensen sturen deze situatie kan veranderen en de overgang succesvol kan maken – hoe moeten wij reageren op het steeds maar doorgaande moorden – in de naam van God, door Heilige “Shaheeds” die voor hun moorden regelrecht naar het Paradijs gaan?” Het zou op zijn minst prettig zijn als wij begrepen zouden worden.

Onze vijanden verspreiden hun valse propaganda en iedereen luistert alleen maar naar hen terwijl de voortgaande terreur waar wij dagelijks mee moeten omgaan wordt genegeerd door de meeste mensen die alleen maar een vaag idee hebben van de feiten.

Waarom heb ik het gevoel dat wat er echt met ons gebeurt de andere mensen op de wereld maar weinig interesseert maar dat heel veel mensen zich haasten om ons de schuld te geven als bron van alle onrust en terreur in andere landen?

Ik hoor graag wat jouw antwoord hierop is.

Een vrouw en moeder uit Jeruzalem.

ANTWOORD: Mijn lieve Israëlische, Jij hebt de magische snaren van het nieuwe bewustzijn beroerd. Jouw beschrijving past helemaal in de eeuwenlange frustratie.

Het was de bedoeling dat dit “onoplosbare probleem” de zaden voor Armageddon zou vormen…. een energie die voor het einde van de wereld zou gaan zorgen! Wat er al die tijd in plaats daarvan nodig was, was dat de andere delen van de wereld enkele “waarheden” achter de echte veldslag zou gaan zien, zoals wij al eerder hebben gezegd. Dit proces is begonnen. Het gaat langzaam maar het is begonnen!

Het is niet het proces van een politieke coalitie, maar eerder een van ontwikkeling en bewustzijn.

Hoe dienen jullie in Israël te reageren? Net zoals jullie dit de afgelopen duizend jaar hebben gedaan….. met geduld en volharding. Maar in plaats van geduld zonder oplossing hebben jullie nu iets op het vuur staan dat jullie nooit eerder hadden: De rest van de Aarde heeft een diepgaand inzicht over hoe het voelt om deze energie op hun drempel te hebben. Voorbij zijn de dagen waarin jullie en jullie schijnbare vijanden het samen uitvochten terwijl de wereld jullie de rug toe draaide of de omstandigheden niet helemaal goed kende.
 
Nu moeten de grootmachten van de planeet er goed naar kijken en de ware wortels van deze toestand bestuderen, en niet de valse!

Wij hebben het steeds weer gezegd…… “zoals het met de Joden gaat, gaat het met de Aarde.” Begrijp jij dit nu? Begrijpen degenen die dit lezen en NIET in het Midden Oosten wonen, dit nu ook? Jullie problemen zijn nu de problemen van de Aarde.

Jullie delen hen ook met degenen aan de andere kant van de stad (hij bedoelt de Palestijnen). Zij wringen ook hun handen van frustratie en vragen zich af wat zij moeten doen. Denk jij dat de andere moeders in die gebieden willen dat hun kinderen volgestopt worden met haat en dood? Nee.

Nogmaals, het is geen groepsbewustzijn dat zich vormt maar vele individuen samen. Dit betekent dat er velen zijn in wat jullie het “vijandelijke kamp” noemen die anders beginnen te denken over alles dat in het verleden onmogelijk op te lossen was.

Wat er in de toekomst gebeurt in het gebied waar jij leeft zal de gehele planeet leiden.

Heb vrede met het feit dat vanwege de nieuwe energie de leiders en de structuur zullen veranderen. Je kunt de zaden voor de oplossing al in jouw eigen leven zien als regeringen, scholen en zelfs fundamentalistische religies langzaamaan gaan begrijpen dat haat niet langer de energie-hoed is die zal brengen wat jullie wensen.

Geweld zal niet langer vrede brengen….. een zeer oud bewustzijn. Het is makkelijk om te sterven. Het is veel moeilijker om lange tijd in vrede te leven.

Dit vereist wijsheid die zich nu begint te formeren. Laat de kinderen de weg wijzen want als zij opgroeien zullen jullie zien opzienbarende veranderingen gaan zien….. niet zoals bij de veranderingen die jullie tot nu toe al heel vaak in je leven hebben gezien.

Degenen die door volwassenen van oude energie “getraind” waren om te haten beginnen zelf vragen te stellen die jullie kunnen verrassen.

Tussen twee haakjes….. toen de profeet Mohammed over martelaarschap sprak werd er wijsheid aangeboden in de context van bewustzijn van degenen die hun leven zouden opofferen op het slagveld van God…..een slagveld waar strijders vochten voor eenheid en voor de God van Abraham! Het Paradijs werd nooit aangeboden aan degenen die bewust zichzelf door eigen hand van het leven wilden beroven.

Dit laatstgenoemde concept kwam van de mensen, niet van God.

Kryon