donderdag 11 februari 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 622: Geen winstoogmerk – is dit goed? / 11 februari 2016 / Lee Carroll


622: Geen winstoogmerk – is dit goed?
11 februari 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: (voor Lee): in jouw seminars heb jij aangegeven dat jij niet om geld vraagt voor jouw werk op jouw website. Ik houd daar persoonlijk wel van. Toch heb jij ook gezegd dat jij het werk van Fred Stirling steunt (het kanaal voor Kirael) die wel geld vraagt. Is dit niet in tegenstelling met elkaar? 

ANTWOORD: (van Lee): Ik zie dit niet als een conflict, omdat hetgeen waar ik verantwoordelijk voor ben, mijn eigen werk is en dat is heel anders dan dat van dominee Stirling. Hij is geestelijke van de Honolulu Church of Light, een echte kerk met diensten, een gebouw en een staf die beschikbaar is om mensen kosteloos te helpen. Hij is ook beschikbaar voor counseling en privé-zittingen (op basis van donaties) en er is geen lidmaatschap binnen zijn kerk en daarom geen vaste kerkbelastingen. Hij heeft geen serie boeken zoals ik en hij is zelden in staat om zijn kerk te verlaten en ergens anders lezingen te geven door zijn drukke werkzaamheden. 

In zijn geval begrijp ik dus volledig waarom hij contributies van buitenaf nodig heeft, ik zou hetzelfde doen.

Begrijp alsjeblieft dat ik over niemand wil oordelen die om geld vraagt. Het is gewoon dat ik sterk voel dat het in mijn geval niet gepast is en dat mijn werk als schrijver en spreker genoeg zou moeten opleveren. Het is eigenlijk heel makkelijk: als mensen niet van mijn werk houden, heb ik geen werk.

Ik voel dat hier voor mij integriteit in zit.

Kryon