zaterdag 19 maart 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 644: Wordt de Duistere kant sterker? / Lee Carroll Geplaatst: 19 maart 2016


644: Wordt de Duistere kant sterker?
Lee Carroll
Geplaatst: 19 maart 2016
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

In de laatste zes maanden hebben wij vele veranderingen gezien. Een van de meest diepgaande daarvan komt in twee delen. Ten eerste: de toename van persoonlijke moeilijkheden die erop doen lijken dat de duistere kant energie verzamelt voor een veldslag, en ten tweede: uit een zeer duidelijke houding van velen die aan boord waren en Nieuwe Tijds-ideeën hadden, maar de laatste tijd bijna aan zelfvernietiging hebben gedaan door hun eigen licht te verwijderen. Laten wij in het kort even kijken naar deze twee gebieden en hoe zij in verband staan met water nu gebeurt.

Jullie kunnen het er niet mee eens zijn maar een van de pijlers van de leringen van Kryon zegt dat er “geen duistere kant” is. Laat mij dit uitleggen: Kryon vertelt ons dat er geen groep entiteiten bestaat of een grote entiteit (horens of niet) die erop uit is om jullie onderuit te halen. Dit klinkt allemaal mooi, maar dit is zeker niet de manier waarop velen ernaar kijken. Het gaat ook tegen de Oude spirituele traditie in en ik kan er persoonlijk van getuigen dat er een hoop duisternis aan de gang is! Wat is er dus werkelijk aan de hand? Als er feitelijk geen duistere kant is, waar komen al deze uitdagingen dan vandaan  en waarom lijkt het erop of wij allemaal worden aangevallen?

Goed…… volgende stap. Laten wij eens kijken wat wij feitelijk voelen. Als het de duistere kant niet is, wat dan wel? Het voelt donker en lelijk en het zit vol met dingen die tegen ons ingaan. Het schept angst. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het negativisme te noemen zodat wij niet in verwarring raken als wij die gozer met horens en zijn veronderstelde groep demonen om hen heen tegenkomen. Maar voor sommigen, met name degenen die de stemmen horen en zich aangevallen voelen door negatieve gevoelens, is er niets dat ik kan zeggen dat hen kan scheiden van het gevoel dat het een leger van kwade krachten is.   

Allereerst, herinneren jullie je wat Kryon over deze tijden heeft gezegd? 12 jaar geleden werd ons verteld dat dit de tijd zou zijn waarin het nieuwe raster zich zou gaan settelen en dat er veel gezien en gevoeld zou gaan worden. Het weer zou gaan veranderen en angst zou gaan toenemen. Ziekte en oorlog zouden miljoenen gaan raken (Kryon-boek1) Verandering zou alles op zijn kop gaan zetten dat als permanent in de wereld werd gezien en velen zouden zich gaan afvragen of zij hun verstand kwijtraakten. Toch zou er geen Armageddon komen. In plaats daarvan zouden wij een Apocalyps hebben (een van het Grieks afgeleid woord dat betekent: “optillen van de sluier.”) 
Ik persoonlijk denk dat wij precies op schema liggen.

Als ik jullie vertel wat deze duistere energie is, zullen sommigen zeggen: “Onmogelijk!” Kryon vertelt ons al tien jaar lang dat wij krachtig zijn. Wij hebben de mogelijkheid om de materie om ons heen te veranderen en zelfs onze “aura in rust” heeft invloed. Tussen twee haakjes; voor het eerst in de geschiedenis van mijn werk ben ik nu in staat geweest om wetenschappelijk bewijs te tonen dat deze ongelooflijke bewering inderdaad een feit is geworden.

Vanaf dit jaar (2002) hebben wij het werk van Masuro Emoto aanbevolen, een wetenschapper uit Japan, en zijn experimenten met water. Positief en ondervindelijk toonde dit aan dat menselijk bewustzijn niet alleen meetbaar is maar dat het ook materie verandert……. Wij hebben de beelden daarvan! Hiermee kunnen wij dus zien dat wij veel meer macht over materie en realiteit dan wij ooit gedacht hebben.

John Wheeler, een 90 jaar oude wetenschapper en collega van Albert Einstein, geeft ons de meest ongebruikelijk stelling van allemaal: Deze onderzoeker vraagt: “Bestaat materie wel als de mens er niet naar kijkt?” Hij is een van de eersten om te stellen dat menselijk bewustzijn een zeer grote energiespeler kan zijn in de natuurkunde (en dit wordt tijd ook!).

Dit alles vertelt jullie en mij dat wij meer zijn dan een toevallige zak wandelende biologie. Wij kunnen feitelijk interdimensionale kracht hebben die bepaalt wat er gebeurt in wat wij de realiteit noemen…. de Aarde, het zonnestelsel en onze eigen, persoonlijke paden. Dit alles cirkelt dan rondom het woord: intentie.

Wat heeft dit nu allemaal te maken met negatieve krachten? Er is ons ook verteld dat wij dualiteit hebben. Dualiteit is een balans tussen licht en donker binnen ons eigen bewustzijn dat ons ertoe aanzet om Spirit te zoeken, of niet, afhankelijk van onze eigen vrije wil. Zou het kunnen zijn dat onze “donkere delen” even krachtig zijn als onze lichtdelen? Kryon zegt ja, maar het licht is actief en het donker is passief en daardoor zal licht altijd het duister elimineren en als iemand het licht wil uitdoen zal het donker op de voorgrond treden – heel echt en angstaanjagend.

Ieder die dit wil kan zijn donkere energie in zijn leven laten toenemen….. en het zelfs projecteren. 
Terwijl de mensheid de balans van donker en licht beweegt verandert dit het “middelpunt” van waar de gemiddelde balans van alles is. 

Dit verandert niet alleen ons (jullie en mij) maar ook de Aarde en onze spirituele geschiedenis. Kryon vertelde ons dat alle oude profetieën en channelings van het verleden die beschreven wat de potentiëlen waren van wie wij zijn en wat er zou gaan gebeuren, nu aan een andere mensheid toebehoren, niet aan de onze.

Wij zijn van spoor veranderd. Kan het verleden veranderen als wij actie ondernemen in het heden? Ja. Hé, is dit een van die griezelige bovennatuurlijke concepten? Dit was wel zo, maar dit is niet meer zo. Vraag het maar aan John Wheeler. Zijn hele natuurkunde is gebaseerd rondom het verhogen van realiteit en de mogelijkheid van de mens om het verleden te veranderen door het heden te veranderen! (Discover Magazine, Juni 2002)

Kryon vertelt ons dit: Als jullie de balans van donker en licht op de planeet veranderen door jullie intentie voor ascensie en inter-dimensionaal bewustzijn laten jullie een deel van de oude “jullie” achter. Door de richting van de opwaardering is er een feitelijk deel van de “donkere jij” voor zijn leven aan het vechten! Het zijn JULLIE die JULLIE bevechten, maar persoonlijk kan het erop lijken dat alle demonen uit de hel in de rij staan.

Wat voor bewijs is hiervoor? Laat mij jullie dit vragen: Wie kent JULLIE beter dan jullie zelf?

De aanvallen lijken heel persoonlijk, nietwaar? De “stemmen” weten exact waar jullie bang voor zijn, nietwaar? En er is een zeer diepgaande poging van dit deel dat een deel van jullie is geweest, leven na leven, om weerstand te bieden en te vechten voor overleving. Denk aan Kryon-boek 5: “De reis naar huis! Jaren geleden channelde Kryon over dit gevecht dat de persoon in het boek, Michael Thomas, had met “het!” Velen vroegen: “Wat was “het” in het boek?” 

Nu weten wij het. HET is de donkere kant van die ieder van ons op gepaste tijden heeft, die ons laat raden en de test van verlichting veel uitdagender maakt, en, in alle eerlijkheid, waardevoller maakt. Zelfs nadat jullie dit donkere deel hebben “afgeslacht” is er nog steeds een balans van dualiteit om mee om te gaan. 

Deze duale balans blijft bij ons en vraagt ons elke dag of wij wel het juiste ding doen. Maar het vechtende deel dat bij JULLIE wil blijven is het deel dat jullie zo goed kent dat het alles kan verpersoonlijken. Het is het monster onder het bed, de duivel, degenen die naar de Aarde kwamen om jullie te pakken te nemen….. en, natuurlijk, de slechte ET’s en hun helpers. Het zijn alle samenzweringen verenigd in EEN, met jullie naam als doel. Maar dit is NIET zo. Het is nep. In plaats daarvan is het een deel van jullie dat gestuurd wordt naar het obscure – een deel dat niet zal opgeven totdat jullie “genoeg” zeggen. 

Willen jullie bewijs? Goed. Als het een grote samenzwering is van miljoenen van de duistere zijde, hoe komt het dan dat zij zo snel zijn vertrokken als jullie hen dit opdragen? Waarom zou zo’n krachtige vijand zo bang zijn voor de kleine/oude jullie? Het is tijd om de “puntjes te gaan verbinden” zoals wij nu zeggen. Denk eens na! Soms is het intellect zeer waardevol in een tijd zoals deze, als dit volledig samenwerkt met jullie emoties.

Wat te doen? Lach deze energie in het gezicht uit en heb er dan een ceremonie omheen. Eer dat het zo lang een deel van je leven is geweest en laat het dan in liefde gaan. Omhels het feit dat jullie het zijn en stuur het dan op weg. Wat zijn de stappen? Het zijn degene die jullie samenstellen. Heb je eigen ceremonie, oh krachtige mens. Hebben jullie werkelijk een of andere goeroe nodig om jullie een procedure te geven? Maak er een goede procedure van. Verbrand iets ouds….. gebruik symbolen, als jullie willen, en ga dan verder!

Kryon vertelt ons steeds weer dat er een einde aan het “bankzitten” zou gaan komen. Misschien dachten jullie dat dit zou betekenen dat duizenden over de hele wereld het “licht zouden zien” en meedoen aan een doel om de balans van de Aarde te veranderen en die naar meer licht te brengen? Denk nog eens. Het was een statement dat betekende dat jullie in deze dagen zouden weten waar de mensen stonden.

Er zou een veldslag zijn, geen aardse veldslag, maar een veldslag. Kijk nu eens naar de huidige wereld. Het gaat over het kiezen van het bewustzijn van de beschaving, nietwaar? Alles in de naam van God (gewoon zoals altijd) wordt het bewustzijn getest. Licht of donker? De mensen nemen beide zijden.

Het gaat ook niet over vreemde culturen. Velen in jullie eigen kamp hebben besloten dat jullie en ik “de mensheid verblinden met licht.” Zij hebben zich teruggetrokken in de oude boeken over beschaving die gepolariseerd is met ET’s en samenzweringen tegen de mensheid. Zij jagen jullie angst aan door jullie je af te laten vragen of degene die naast jullie loopt wel een mens is. Doe dit eens een tijdje en kijk eens hoe je uit balans raakt en hoe angstig en paranoïde je wordt. Iemand op het oog? Zij hebben besloten een donkere plaats te omarmen die voor hen heel comfortabel is en was, totdat het licht in 1987 arriveerde. Ik heb vrienden verloren die Kryon nu als de “grote leugenaar” zien. Jullie willen denken dat het een grote samenzwering is die jullie wil onderwerpen met liefde zodat de slechterikken jullie kunnen wegkapen. Ook zij hebben hun boeken en hun channelings om dit binnen hun eigen cirkels te “bewijzen.”

De duisternis in elk van hen heeft gewonnen. Er is geen oordeel hierover, het is gewoon een feit. Zij volgen hun waarheid net zoals jullie dit doen, oordeel dus niet over hen en vind het zelfs niet eens jammer voor hen. 

Het zit allemaal in de balans van vrije keuze. Ik ben het er duidelijk niet mee eens maar ik heb wel respect voor degenen die een standpunt innemen. Het voelt gepast voor ons allen om dit te doen en wij moeten dit ook doen om deze planeet te kunnen veranderen.

Wat zouden jullie moeten geloven? Wat is juist? Waarom onderzoeken jullie beide kanten niet? Luister naar iedereen. Voel de energie van beide kanten en besluit voor jezelf wat voor jullie de waarheid is. Ga naar een spirituele plaats die je in jezelf vertrouwt en zeg: “God, vertel mij alsjeblieft wat ik moet weten.” Kijk dan om je heen en beslis.

ik geloof dat de mensheid de oude profetieën heeft weggegooid. Ik geloof dat historici op een dag naar deze tijd zullen kijken en het een renaissance van vorm zullen noemen. Ik denk dat degenen die willen doorgaan met het omhelzen van het duister op een dag langzaam zullen worden getrokken naar een plaats waar zij uiteindelijk zullen rondwentelen in teleurstelling en angst en waar zij zich vrijwillig hebben afgescheiden van de liefde van God.

Ik voor mij, ik baad in de liefde van Spirit en de kennis dat wij hier allemaal aankwamen op een tijd die Kryon een “nieuwe dispensatie” noemt. Het staat ons toe te beslissen over ons eigen spirituele lot en het geeft ons gereedschappen om te beslissen, als wij ervoor kiezen om hen te zoeken.

Ik vier deze tijd!

Lee Carroll