maandag 16 mei 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 675: Maatschappelijke ontwikkelingen. /16 mei 2016 / Lee Carroll


675: Maatschappelijke ontwikkelingen.
16 mei 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, volgens jouw antwoord over de moraal van een liefdesaffaire tussen twee getrouwde mensen…. brengt dit – net als bij alle andere boodschappen over zelfbekrachtiging - de vraag naar voren over de smalle lijn tussen zelfverantwoordelijkheid (het zijn van een deel van God) en de maatschappelijke orde. Morele codes hebben (en doen dit nog steeds) hun schade aangericht. Daar bestaat geen twijfel over. Toch hebben zij ook goede dingen in zich. Het lijkt erop dat de laatste vierhonderd eeuwen werden geplaagd door steeds groeiende aantallen oorlogen als gevolg van mensen die steeds meer zelf besluiten wat hun ethische codes zijn.

Dit is natuurlijk een deel van het proces van het vinden van balans. Wat heeft dit voor gevolgen voor samenlevingen? Zijn de steeds meer gevallen als kinderen die naar school gaan en hun schoolgenootjes vermoorden uitingen van dit soort relativistische ethiek die zich aan het ontwikkelen is (en ook voor het in balans brengen)?  

ANTWOORD: Dit is een mooie vraag, maar de meeste mensen zullen deze vraag en ook het antwoord, niet begrijpen. Laat mij gewoon zeggen dat de maatschappij spiritueel gezien zal ontwikkelen. Dit zal een morele basis scheppen die veel meer in balans is in het menselijk streven dan bij degene die is ontworpen om de massa te controleren. Op dit moment is het vaak moeilijk om te vertellen of jullie “morele kompas” er een is die jullie door mensen is gegeven of dat hij van God komt.

In de toekomst zal de maatschappij eerder vertrouwen op een code die van binnenuit komt dan op een eeuwenoud boek.

Het gebeurt al en jullie kunnen dit duidelijk zien, zelfs binnen jullie eigen maatschappij in de laatste 200 jaar. Weten jullie nog dat jullie vrouwen niet mochten kiezen? Dat was een religieuze zaak. Wisten jullie dit? Ga het maar bestuderen.

Velen stierven omdat zij vrouwen van het kiezen wilden afhouden en voelden dat het hun “morele taak” van God was om mannen aan de leiding te houden. Wiens regels denken jullie dat zij opvolgden? 

Toen in jullie wereld de eerste harttransplantatie plaats vond waren velen buiten zinnen over de spirituele implicaties van wat er werd gedaan omdat zij geloofden dat de spirituele ziel van iemand beschadigd zou worden door het ontvangen van een hart van een ander.

Zij waren er tegen en voelden dat deze oppositie van God kwam.

Nu glimlachen jullie in verwondering als jullie kijken naar hoe jullie cultuur toen was. Jullie vragen je af: “Wat dachten wij toen?” Geloof mij, over 25 jaar zullen jullie dit weer doen! Wat er vandaag gebeurt, behoort tot vandaag. Het vertegenwoordigt jullie interne goddelijkheid niet. Het wordt nog steeds ontwikkeld door degenen die vragen om hoger te kunnen vibreren en die daarop de wijsheid van God ontvangen. De wijsheid van Salomon is van jullie en zetelt binnenin.

Alles wat Salomon had was een helder begrip van zijn goddelijkheid.

Kryon