woensdag 13 juli 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 711: Theologische discussie. /13 juli 2016 / Lee Carroll


711: Theologische discussie.
13 juli 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, mijn 18 jaar oude dochter heeft een theologiecursus, wat wordt vereist op haar universiteit. Zij is ontdaan en heel erg in de war. Haar gedachten zijn volkomen tegenovergesteld aan die van de hele klas (zij zit op een Katholieke universiteit die zij zelf heeft uitgekozen). Zij gelooft niet in georganiseerde religie. Zij gelooft in engelen en zegt dat “God” alles is dat wij van hem/haar willen. Zij heeft chaos in haar klas gebracht en is daardoor in verwarring.

Zij heeft zichzelf nooit als atheïst gezien omdat zij “voelt” dat zij gelooft en haar eigen inzichten heeft. Zij voelt zich zeer ongemakkelijk en heeft zich tot mij gewend om haar te helpen dit te begrijpen. Ik weet niet of ik dit kan – of zou moeten doen. Dit is een reis waarvan ik denk dat die van haar is. Ik ben heel trots op haar besluitvorming en openheid over dit onderwerp en op haar volwassenheid bij de discussies in haar groep. (deze groep bevat grotendeels gevorderde studenten en zij hebben zich allemaal “tegen” haar gekeerd) Help mij alsjeblieft om haar te begeleiden.

ANTWOORD: Vraag haar dit: Is zij verward als anderen van voedsel houden dat zij niet lekker vindt? Raakt zij in de war als er boeken zijn waar anderen van houden en zij niet? Het antwoord is nee. Vertel haar dat haar wijsheid is “te weten wat zij weet” en ook de anderen te eren. Zij hoeft helemaal niets te bewijzen omdat zij dit ook niet kan.

Zij hoeft hun geesten niet te veranderen omdat alle mensen worden geëerd voor hun zoektocht naar het goddelijke. Vertel haar om zich te ontspannen in de wetenschap dat zij evenveel over God weet als elk mens op de planeet. Vertel haar dan te glimlachen en te luisteren naar haar studiegenoten. Eer hun zoektocht en misschien eren zij die van haar ook. Laat de goddelijkheid van wat zij gelooft doorkomen in haar houding. Zelfs als haar klasgenoten haar ontlopen, laat haar rechtop staan in de Liefde van God.

Sommigen geven er de voorkeur aan om God in een doosje te stoppen. Dit is comfortabeler voor hun begrip en hun aanbidding. Het is alleen voorkeur en niets is absoluut. God ziet dit en eert hen ook. Maar zij is aardig op weg om zich te ontdoen van de oude 4D-benadering van spiritualiteit.

Zij ziet het grote plaatje en weet dat zijzelf het doosje is waar God in woont.

Kryon