woensdag 10 augustus 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 725: Wanneer begint het leven? /10 augustus 2016 / Lee Carroll


725: Wanneer begint het leven?
10 augustus 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, dank je wel voor de vele boodschappen die jij ons hebt geschonken. Zij zijn op vele manieren verlichtend geweest. Ik hoop dat dit geen onbeleefde vraag is, maar dit gaat over een onderwerp dat ik nog niet ben tegengekomen tussen de vragen en antwoorden. Ik wil graag weten: Wat is de moraal met betrekking tot het stoppen van iemands nieuwe leven in een menselijk lichaam, door abortus. En wat is het karma voor de persoon die erbij helpt om abortus te plegen? Ik denk dat dit afhangt van het moment waarop een menselijk leven begint. Het moment waarop het leven begint is heel belangrijk voor degenen die tegen abortus zijn en voor degenen die zeggen dat dit toegestaan dient te worden.

Heb jij een beslissend antwoord om degenen te leiden die jouw woorden ontvangen?

ANTWOORD: [van Lee Carroll] Wij hebben vaak geprobeerd om Kryon hieromtrent in het nauw te drijven omdat dit een heel belangrijke zaak is in onze samenleving. Kryon zegt dit: “Het menselijk leven begint feitelijk met de intentie van de betrokken entiteiten die plannen om dit leven te scheppen.” Het is geen biologisch antwoord en het zal de beide kampen ook niet aanspreken.

Dit plaatst het ver voor elke morele biologische beslissing. Kryon heeft gezegd dat er geen oordeel is over de keuze van de mensen….. en dit geldt ook voor deze keuze. Als dit zich voordoet is er ook geen verschrikkelijke kant aan door middel van het opbouwen van karma. Maar er IS energie geschapen die iedereen rondom deze gebeurtenis beïnvloedt.

Soms komen en gaan deze levens om lessen te scheppen voor degenen die hierbij betrokken zijn, want deze beëindigde levens gaan bijna onmiddellijk weer terug, vaak al bij de volgende zwangerschap. (soms veranderen zij van geslacht). Als er geen volgende zwangerschap is gebeurt dit vaak is de zeer nabije familiekring.

God is niet in een vacuüm betreffende deze dingen en vaak wordt dit vooraf opgezet en uitgevoerd met overeenstemming van alle partijen.

Dit is heel anders dan onze samenleving wenst te geloven. Zij willen een zwart/wit-antwoord hebben over wanneer leven verschijnt en een set met regels over wat jullie daar wel en niet mee kunnen doen.

In plaats daarvan eren de antwoorden van Kryon het feit dat wij hier niet toevallig zijn en dat de dingen die in het leven gebeuren ook niet lukraak gebeuren. En niet te vergeten het feit dat jullie vrije keuze de vrije keuze van God is (omdat jullie een stukje van God zijn).

Laten wij de biologische discussies dus maar laten aan degenen die hen willen voeren, maar wij hebben de spirituele antwoorden al heel vaak gehoord….. dat deze dingen veel verder gaan dan het lijkt en allemaal deel uitmaken van onze spirituele opzetjes en dat zij geëerd worden.

Lee