dinsdag 6 september 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 743: Verandering van gidsen. / 6 september 2016 / Lee Carroll


743: Verandering van gidsen.
6 september 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon:

 1. Ik weet dat jij het belangrijk vond dat wij op dit moment weten dat wij geen 2 of 3 spiritgidsen hebben maar eerder een oneindige (metafoor) energiesoep van hen die als een handelt en van tijd tot tijd van samenstelling verandert. Mijn eerste vraag is: “Waarom is het voor ons belangrijk om te weten dat de oude “2-of 3-metafoor” onnauwkeurig was en de nieuwe metafoor nauwkeuriger is?
 1. Mijn tweede vraag is: “Zien” helderzienden twee of drie gidsen ……. en wat zien zij als het geen gidsen zijn?”
 1. Als gidsen, beter gezegd, eerder “energieën” zijn dan “entiteiten” zijn er dan nog steeds op niet-biologie gebaseerde levensvormen die wel “entiteiten” zijn?
 1. Zijn engelen zulke entiteiten en als dit niet zo is, hoe zou jij engelen willen beschrijven ten opzichte van gidsen?
 1. Wat zijn aartsengelen ten aanzien van engelen? 
 1. Onlangs heb jij gezegd dat een deel van onze gidsenenergie bij ons is voor de duur van onze aardse levenscyclus en dat andere delen daarvan van samenstelling veranderen.
 1. Maar, langer geleden, heb jij gezegd dat er in langere perioden van vibratietoename een verandering van gidsen is die 90 dagen lang duurt, en dat de anderen zich dan “rustig” houden. Mijn vraag is nu: “Waarom is het nodig dat zij zich rustig houden? En waarom 90 dagen? En ikneem aan dat zij “nog steeds hier zijn” in plaats vanecht niet meer met ons verbonden te zijn, nietwaar? En wat veroorzaakt deze periode van “rustig zijn?”
ANTWOORD: Lieverd,

 1. Het is voor jullie belangrijk om te weten dat jullie de gidsen niet kunnen tellen zodat jullie je oren niet naar hen laten hangen, namen geven en vertrouwen op wat jullie denken dat twee of drie entiteiten zijn. Als een mens dit doet weerhoudt dit hem van het ervaren dat er een veel grotere realiteit is dan zij denken. Het houdt de mens beperkt in zijn inzichten.
 1. Helderzienden zien de top-laag…. degene die op dat moment de meeste hulp bieden en degene die de mensen op dat moment het meest nodig hebben. Dit is ook de reden waarom aurafotografie (energiefotografie) van dag tot dag verschilt. Het is de “gidsensoep” aan het werk die verandert wat jullie nodig hebben.
 1. Onze definitie van “entiteiten” is elke energie die een bewustzijn heeft dat gelijk of meer is dan die van wat je een mens zou kunnen noemen. Ja, er zijn vele niet-biologische vormen die entiteiten worden genoemd als toevoeging aan de energieën die entiteiten worden genoemd. Nogmaals, ook hier hebben wij het probleem van jullie 4D-neiging om bijna alles in hokjes te stoppen en er een enkelvoudige bron van maken. Dit is zeer begrijpelijk en het wordt geëerd. Maar een waar inter-dimensionaal wezen weet dat er geen hoge “muren” in welk bewustzijn dan ook bestaan en dat daarom het idee van namen verbinden of zelfs persoonlijkheden toekennen aan inter-dimensionale wezens, beperkend en misleidend is.
 1. Engelen zijn inter-dimensionale wezens, net zoals jullie, maar die hun hele “groep” bevatten in hun bewustzijn en bevattingsvermogen. Zij hebben geen dualiteit en zij hebben geen biologische uitdrukking.
 1. Aartsengelen zijn engelen die de energie hebben van vele engelen. Zij zijn niet “hoger” of “lager” ondanks hun naam. Zij hebben ook niet de “leiding” over wat dan ook. In plaats daarvan zijn zij gevuld met de energie van vele delen van de andere engelentiteiten. Dit zorgt ervoor dat het erop lijkt dat zij belangrijker zijn. Dit is niet zo. Denk aan hen als communicatiestations of spillen van energiedoorgave die makkelijker toegankelijk zijn voor het geheel. Zij bestaan om energiegroepen samen te brengen voor degenen die niet buiten 4D kunnen denken. Zij helpen ook bij het organiseren van de energie die nodig is in het Universum.
 1. Met de implantatie van de toestemming om te ascenderen (de implant) is er een eenmalige verhoging van de gidsenenergie. Dit is gerelateerd aan het activeren van de derde laag van wat jullie DNA noemen. Wat jij ”rustig zijn” noemt is een proces dat je alleen metaforisch kunt bekijken. Het is het “wisselen van de wacht”. Het is het moment in ruimte en tijd waarop de ene tempel is neergehaald en de fundering voor een nieuwe is gelegd. Het is van mens tot mens verschillend en het is ook gerelateerd aan jullie angsten en aan wat jullie toestaan. Het is een eenmalige verandering en die is diepgaand.
 1. En nee….. jouw aanname dat zij nog steeds hier zijn is maar gedeeltelijk juist. De gidsen vertrekken feitelijk. Jullie zijn echter NOOIT alleen, maar wat er overblijft na deze wisseling is veel minder dan jullie gewend waren. Toen de grote Meester van Liefde dacht dat hij dichtbij de dood was, riep hij de “familie” en dacht hij dat zij hem hadden verlaten. Hij ervoer echter hetzelfde. Zelfs de meester was ontdaan tijdens deze opwaardering. In zijn geval duurde dit 90 minuten. In de meeste gevallen duurt dit 90 dagen. De “9” betekent voltooiing en is een belangrijke energie.
Kryon