zaterdag 17 september 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 751: Welk voedingspatroon? /16 september 2016 / Lee Carroll


751: Welk voedingspatroon?
16 september 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Ik ben onlangs begonnen met het lezen van wat Kryon-materiaal en ik vind het een van de meest comfortabele channelings die ik heb gelezen. Ik dank jou daarvoor heel hartelijk.

Hier zijn mijn vragen: Met respect voor diëten heb ik onlangs veel onderzoek daarnaar gedaan. Allereerst het op Ayurveda gebaseerd vegetarisme en dan macrobiotisch veganisme, daarna vegan rauw voedsel en dan paleo-gebaseerd rauw voedsel (dat wil zeggen, rauw voedsel dat ook vlees omvat) enzovoorts.

Ik kreeg het feitelijk nooit voor elkaar om welk dieet dan ook lang vol te houden, het ging meer om er een nieuw licht op te laten schijnen en perspectief toe te voegen aan wat ik eet. Maar door al deze zaken werd ik op de lange termijn alleen maar verward omdat het erop lijkt dat onze spijsvertering zoals die van een kat is, onze tanden hetzelfde zijn als die van omnivoren (alleseters) en het er toch op lijkt dat onze maag niet was ontworpen om granen en rauwe groenten te verteren.

Daaraan toegevoegd heb ik sympathie voor de allang aanwezige morele consequenties van het eten van vlees en ik aanvaard de positie van het persoonlijk niet eten van iets waarvan ik persoonlijk niet in staat ben om het te doden. (psychologisch gezien) Daarom eet ik af en toe vis. Ik weet niet of dit de juiste kijk hierop is.

Mijn vraag is: kan jij je licht laten schijnen op dieet, met name op de waarheden over het eten van iets dat rauw is? En is vegetarisme een goede manier omdat na zovele jaren van onderzoek het erop lijkt dat sommige voedingsmiddelen, of op zijn minst hun bio-beschikbaarheid, veel makkelijker bereikt kunnen worden door het eten van vleesproducten? Of moet ik eten wat mijn biologische voorouders in het nabije verleden hebben gegeten? (Ik ben Joods met Duitse of Pools/Joodse en niet-Joodse voorouders)

VRAAG: Lieve Kryon, allereerst moet ik jou complimenteren omdat ik onder de indruk ben van de intelligentie en de gedachten die iedereen in de vragen heeft gestopt. De antwoorden zijn ook bevredigend. Mijn vraag heeft te maken met gezondheid. Wat is het beste voedingspatroon voor een optimale gezondheid? Moeten wij terug gaan naar het Oude Testament en koosjere richtlijnen volgen? Of is veganisme de beste weg? Heeft het eten van ongezond voedsel en overgewicht invloed op het activeren van de DNA-componenten en spirituele vooruitgang? Is er een specifiek voedingspatroon dat wij allemaal zouden moeten volgen? Is er een specifieke oefening die wij zouden moeten doen?


ANTWOORD: Alles dat jullie hebben gezegd is intelligent, tot op bepaalde hoogte correct, en het wordt geëerd. Het menselijk lichaam heeft vele elementen van de andere dieren waar jullie biologie uit voortgekomen is en het laat zien dat er een echte basiskern in de evolutie is. Jullie zijn een combinatie van veel dingen uit het verleden van de Aarde. Dit betekent dat jullie diversiteit aan de top van de ladder staat – zeer hoog.

De echte zaak is hier dat velen van jullie zaken betreffende het voedingspatroon algemeen maken voor de hele mensheid. Toch zijn jullie allemaal verschillend, niet alleen chemisch, maar ook energetisch. Daarom zijn de studies naar voedingspatronen die zijn gebaseerd op bloedgroepen, geboortemaanden en zelfs energievelden waardevol. De waarheid is deze: Vind het voedingspatroon dat past bij deze unieke dingen om jullie heen en gebruik hen. Maak niet de fout om te geloven dat wat je voor jezelf ontdekt ook voor iedereen geldt.

Dit geldt ook voor het eten van vlees. Als alle mensen zouden beslissen om geen vlees te eten zou het mensenras flink te lijden hebben omdat er niet genoeg grond zou zijn om jullie allemaal te voeden.

In alles wat jullie hebben vermeld zit gepastheid, inclusief de rauwe elementen en zelfs de koosjere elementen (in oorsprong intuïtief ontwikkeld zodat jullie weg zouden blijven van ziek of besmet voedsel). Maar dit geldt niet voor iedereen. De oplossing zal uiteindelijk liggen in een test die jullie zal helpen om te weten wat voor elk mens het beste voedingspatroon is en dan geen oordeel te hebben over anderen die een andere oplossing of uitkomst hebben. Deze tests zijn er feitelijk al, maar zij zijn nog niet samengevoegd.

Dit is ook weer een voorbeeld van jullie constante lineariteit en het verdelen in hokjes waardoor stukjes en delen van de oplossing worden gegeven en jullie hen belangrijke namen geven alsof elk hiervan de uiteindelijke oplossing of een uiteindelijk systeem is. De waarheid is dat zij gecombineerd dienen te worden.

Vind daarom het dieet dat voor de individuele mens werkt en plak geen algemeen etiket op studies waarvan jullie vinden dat zij voor jullie persoonlijk werken. Zij zullen werken voor degenen die net zoals jullie zijn, maar niet voor iedereen. Begin met de bloedgroepen en ga dan naar andere unieke zaken die jullie allemaal heel erg verschillend maken. 

Oh, vergeet ook jullie karmische groep niet. (Kryon-glimlach)

Kryon